SEIKO

Seiko Automatic Watch 60th Anniversary Limited Edition

Seiko Automatic Watch 60th Anniversary Limited Edition

Az élő örökség

Az új Presage kollekció a Seiko mechanikus órakészítői örökségéből merít inspirációt, amely - tisztelegve a Seiko és Japán első karórája, a Laurel előtt - egészen 1913-ig nyúlik vissza. Ezt a tradíciót két igazán különleges limitált kiadású automata chronograph modell hívja életre, melyek számlapjai a korábbi órát idézik. Az egyik különleges modell zománc számlappal, a másik pedig tradicionális japán lakkozási technikával készült. Mindkét órát a Seiko 8R48-as szerkezetét használja, melynek fontos építőeleme a vertikális kuplung, az oszlopkerék-rendszer és a háromfejű kalapács, melyek biztosítják a stopper mutatók tökéletes szinkronizálását és nullázását. Mindkét modellből 1000 darab készült a Seiko automata óragyártásának hatvanadik évfordulójára.

A finom zománc hosszantartó szépsége

A zománc számlap szépsége és mélysége önmagában is figyelemreméltó, de ami igazán különlegessé teszi ezt a modellt az az, hogy Mitsuru Yokozawa úr vezetésével a legkiválóbb mesterek készítik el. A megfelelő szakértelmük a biztosíték arra, hogy a zománc számlap évtizedeik megőrizze a színét úgy, ahogyan azt az 1913-ban megjelent Laurel is tette. A zománc végső megjelenését nagyban befolyásolja az időjárás és a páratartalom, illetve fontos a megfelelő rétegvastagság kialakítása. Ehhez hatalmas szaktudásra van szükség, ezért a Seiko számára nagy megtiszteltetés, hogy Yokozawa úr személyesen felel minden egyes Presage óra számlapjának elkészítéséért. A Presage Limited Edition modellek számra kizárólag a legexkluzívabb tradicionális japán kézművesség a megfelelő.

琺瑯(ほうろう)ダイヤル

A tiszta, mélyfekete Urushi lakk

Egészen más jellegű, de hasonlóan magas minőségű kézműves technika adja a sötét számlapos modell mélyfekete színét. Ezek Japán fő szigetén, (Honsu) Kanazawa-ban Isshu Tamura mester műtermében készülnek. A több évszázados hagyománnyal rendelkező urushi lakkozási technológia segítségével itt hozza létre a mester azt a varázslatos mélységű, fekete lakkot, amely az idő múlásával egyre érettebbé és keményebbé válik. A számlapok festése és polírozása is kézzel történik. A munka időigényes és kihívásokkal teli, de csak ezzel a módszerrel érhető el a fekete szín legtökéletesebb árnyalata. A Presage modelleknek pedig csak legtökéletesebb az, ami igazán megfelelő.

漆ダイヤル

Mitsuru Yokozawa zománcozó mester

A veterán mester, Mitsuru Yokozawa 1968-ban kezdet el zománccal dolgozni, amikor a „Fuji Porcelain Enamel” vállalathoz csatlakozott. Negyven év tapasztalata segítette hozzá ahhoz, hogy egy megfelelően reprodukálható eljárást fejlesszen ki ebben a kézműves iparban. A hosszú évek során olyan vizuális készségre tett szert, hogy képes a felületbevonatok milliméterpontos ellenőrzésére pusztán a szemét használva.

Az átlagos zománcfelületű termékekhez képest a Seiko óráinak számlapja csupán nagyjából 3 cm2. Nagy kihívást jelentett az is, hogy ilyen esetben a szokásosnál is fontosabb a zománcfelület vastagsága és egyenletessége. Yokozawa Úr jelenleg az egyetlen japán mester, aki olyan szinten ismeri a zománcozás mesterségét, hogy megfelelő szaktudással bír egy Seiko óra számlapjának elkészítéséhez.

Isshu Tamura lakkozó művész

Az 1957-ben született Isshu Tamura a tradicionális Kanazawa-i Kaga Maki-e arany lakk megmunkálását tanulta Ikko Kiyose mestertől. A technika elsajátítása után Tamura célul tűzte ki, hogy páratlan eredeti műalkotásokat készítsen. A különleges lakkozási eljárást használva egyedi luxus töltőtollak és karórák kerültek ki kezei közül, melyek részletessége és szépsége világszerte elismerésnek örvend.

Különleges kialakítású oszcilláló súly

Mindkét limitált kiadás szerkezetének hátulja átlátszó, amelyen keresztül látható a különleges kialakítású aranyozott forgórész.

金色回転錘

Mechanikus Chronograph

A szerkezet 311 alkatrészből áll, beleértve a vertikális kuplungot, ami az összes igazi chronograp szíve, az oszlopkereket, ami kiváló tartósságot és megbízhatóságot biztosít és a háromfejű kalapácsot, ami a Seiko saját stopper nullázó mechanizmusa.

メカニカル クロノグラフ

Seiko Automatic Watch. A 60. évfordulóra készült, limitált kiadás

 • SARK001

  SRQ019J1

  Elérhető 2016 szeptembertől

  JELLEMZŐK

 • SARK002

  SRQ021J1

  Elérhető 2016 szeptembertől

  JELLEMZŐK