SEIKO

Technológia

Technológia

Technológia

Diashock

A Diashock egy ütődéscsökkentő fejlesztés. Amikor az órát ütés éri - például leesik a kemény padlóra - az alkatrészek közül általában a billegő tengely sérül meg a legkönnyebben. Ez a más mozgóalkatrészekhez hasonlítva kisméretű alkatrész csak 0.07-0.08 mm átmérőjű, ami megközelítőleg az emberi hajszál vastagságának felel meg. A Seiko az egyedülálló Diaschock rendszere, megvédi a szerkezetet rázkódástól és az ütésektől. Működési elvének alapja az, hogy a rugó által közrefogott csapágykőbe csatlakozik a billegő tengelye és ha a billegőt erős ütés éri, az elasztikus rugó elnyeli az energiát.

Diashock

Varázskar

A Seiko 1959-ben bemutatott találmánya, a varázskar azzal a céllal született, hogy növelje az automata órák felhúzásának hatékonyságát és csökkentse azt az időt, amíg a főrugó teljesen felhúzott állapotba kerül. Ez a nagyszerű találmány lehetővé teszi, hogy az oszcilláló súly mindkét forgási irányába húzza a főrugót. Az egyszerű megoldás hozzájárul az órák pontosságához és tartósságukhoz. A Seiko úttörő megoldását mára világszerte több vezető óragyártó is adoptálta.

Varázskar

Spron

A Seiko minden mechanikus órájában kulcsszerepet kapnak a saját gyártású ötvözetek. Az órákban található főrugó és hajszálrugó egyaránt az egyedi fejlesztésű, Spron nevű anyagból készül. A különlegesen elasztikus, ellenálló és erős ötvözetet a Tohoku Egyetem Fém és Ásványtani Laboratóriumával közösen fejlesztette ki a cég. Napjainkban a Spron ötvözeteket karakterisztikájuk miatt nem csak az óraiparban alkalmazzák, hanem az elektronikai és orvosi iparban is széleskörűen elterjedt használatuk.

SPRON

Tükröződésmentes zafírkristály bevonat

Az üveg külső és belső felülete egyaránt a Seiko által szabadalmaztatott tükröződésmentes bevonattal kezelt, így 99%-ban megakadályozza a csillogást, könnyű leolvashatóságot biztosítva még erős fény esetén is.

Tükröződésmentes zafírkristály bevonat

Bőrszíj

A finom bőr kényelmesen illeszkedik a csuklóra, minőségi érzést biztosítva.

Bőrszíj